Σάββατο 29 Μαρτίου 2008

Ξέρεις τι είναι να είσαι αδέσποτος στην Αθήνα;


Γεια σας υποψήφιοι γατογονείς. Έχω μια ερώτηση για σας: Ξέρετε πως είναι να είσαι αδέσποτος στην Αθήνα; Να σας εξηγήσω. Εγώ τριγύριζα στους δρόμους. Κρύωνα, πεινούσα, και με τρόμαζαν αυτές οι μεγάλες γάτες με ρόδες που εσείς λέτε αυτοκίνητα. Περνούσα ανάμεσα από τις άψυχες ρόδες, με την αγωνία αν θα βρω κάτι να φάω. Και κρύωνα…Μέχρι που κάποιοι καλοί άνθρωποι με περιμάζεψαν και με περιέθαλψαν. Με στείρωσαν, με τάισαν, μου βρήκαν και ένα ωραίο σπιτάκι. Δοκίμασα να μείνω εκεί, δε λέω. Απλά μωρέ…Πώς να σας το πω…Είμαι λίγο ντροπαλή. Ε και θέλω το χρόνο μου κι εγώ, όπως όλες οι κοπέλες, να συνηθίσω. Αλλά δε μπορούσαν να με περιμένουν οι γατογονείς μου…Κρίμα γι’ αυτούς βέβαια, επειδή είμαι πολύ χουρχουριστή γατούλα.

Είμαι πια εννέα μηνών, είμαι πολύ ήσυχη, έχω καλούς τρόπους και λερώνω μόνο στην άμμο μου, και δεν κάνω καμία ζημιά. Έχω λίγο θλιμμένο βλέμμα, επειδή δε θα μου άρεσε καθόλου να γυρίσω σε μια κρύα γωνιά ανάμεσα σε λαστιχένιες ρόδες. Προτιμώ να βρεθώ στην αγκαλιά σου, και να τρίβω το μουσούδι μου στη μύτη σου. Εσύ τι προτιμάς;

Αν συμφωνείς μαζί μου, και διαθέτεις μύτη για μουσουδιές, μπορείς να με βρεις εδώ:staytrue@in.gr ,6947302695

Τρίτη 25 Μαρτίου 2008

Τι εμβόλια χρειάζεται το γατάκι μου;

Πήρατε γατάκι;Καλό θα ήταν να ενημερωθείτε σωστά σχετικά με τον εμβολιασμό του.Ο έγκαιρος εμβολιασμός εξασφαλίζει μια υγιή ζωή για το γατάκι σας,και μια ξέγνοιαστη από επισκέψεις στον κτηνίατρο ζωή για σας.
Τα εμβόλια που πρέπει να γίνονται στις γατούλες μας είναι:

-Το τριπλό εμβόλιο της γάτας: περιλαμβάνει εμβόλια για τη ρινοτραχειίτιδα, τον καλυκοϊό και την πανλευκοπενία, είναι απαραίτητο και οι εμβολιασμοί στα γατάκια πρέπει να ξεκινάνε στην ηλικία των 6-8 εβδομάδων και να επαναλαμβάνονται κάθε 4 εβδομάδες έως την ηλικία των 14 εβδομάδων. Αν ο εμβολιασμός ξεκινήσει σε ηλικία >14 εβδομάδων, γίνεται δύο φορές με χρονική διαφορά 3-4 εβδομάδες. Τα εμβόλια πρέπει να επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο.

-Το εμβόλιο για τη λύσσα είναι όχι μόνο απαραίτητο αλλά και υποχρεωτικό. Η χώρα μας (παρόλο που δεν έχουμε κανένα κρούσμα λύσσας εδώ και δεκαετίες) δεν θεωρείται απαλλαγμένη από τη νόσο. Γίνεται ένας εμβολιασμός στην ηλικία των 12-14 εβδομάδων και επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.

-Τα εμβόλια της λοιμώδους περιτονίτιδας και της ιογενούς λευχαιμίας είναι προαιρετικά σε γάτες που ζουν αποκλειστικά μέσα στο σπίτι, σε μικρούς πληθυσμούς (1-5 γάτες). Γίνονται αρχικά δύο εμβολιασμοί, μετά την ηλικία των 8 εβδομάδων, με χρονική διαφορά 3-4 εβδομάδες και επαναληπτικές δόσεις κάθε χρόνο.

-Καλό είναι να γίνονται και τα εμβόλια για την χλαμυδίωση και την Bordrtella bronciseptica (ένα μικρόβιο που προκαλεί, αλλά και επιπλέκει τη νόσο του ανώτερου αναπνευστικού). Ο εμβολιασμός γίνεται με τον ίδιο τρόπο με το τριπλό εμβόλιο.

-Επίσης το εμβόλιο ή το χάπι για τον εχινόκοκκο: Γίνεται κάθε 3 ή 6 μήνες, κυρίως σε γάτες που ζουν έξω από το σπίτι.

Συμβουλές:
-Υπάρχουν πολλές μάρκες εμβολίων για το τριπλό,καλό είναι να ελέγχεται αν καλύπτουν τις 3 ασθένειες που αναφέρθηκαν.
-Σε πολλά εμβόλια που θέλουν και επανάληψη καλό είναι να τηρούνται τα χρονικά διαστήματα για το λόγο ότι το γατί μένει ακάλυπτο για τον έξτρα χρόνο. Αν αργήσει να γίνει το επαναληπτικό η προστασία από την στιγμή που θα γίνει και μετά είναι ακριβώς η ίδια με το αν τηρηθούν τα χρονικά διαστήματα
-Το εμβόλιο ή το χάπι για τον εχινόκοκκο καλό είναι να γίνεται εναλλάξ (μια φορά το χάπι,την επόμενη το εμβόλιο κ.ο.κ.) για να μη το συνηθίσει ο οργανισμός της γάτας.

Καλό θα ήταν να αρχίσετε τα εμβόλια από την ηλικία των δύο μηνών. Οι επαναλήψεις των εμβολίων ποικίλλουν ανάλογα με την ηλικία του ζώου. Καλό θα ήταν να συζητήσετε με τον κτηνίατρό σας σχετικά με τον εμβολιασμό,ώστε να σας κάνει ένα χρονοδιάγραμμα σχετικά με τις επαναλήψεις που θα χρειαστούν,ώστε να προγραμματίσετε ανάλογα τη στείρωση του ζώου.
Τα προαιρετικά εμβόλια καλό είναι να γίνονται,καθώς ποτέ δε γνωρίζετε σε τι συνθήκες θα βρεθεί η γάτα.Ακόμα κι αν την έχετε αποκλειστικά μέσα στο σπίτι,μια επίσκεψη ή φιλοξενία άλλης γάτας,ή η ξαφνική φυγή της από το σπίτι,μπορεί να της μεταδόσει ασθένειες.
Επίσης,δε θα πρέπει να αμελείτε την τακτική εσωτερική και εξωτερική αποπαρασίτωση,με χάπι ή επιδερμική αμπούλα,που θα σας συστήσει ο κτηνίατρός σας.Η αποπαρασίτωση γίνεται κάθε 3 ή 6 μήνες,ανάλογα με την ηλικία του ζώου,τη διατροφή του και το χώρο όπου ζει.
Ο σωστός και έγκαιρος εμβολιασμός δεν κοστίζει,και είναι απαραίτητος για την εξασφάλιση της υγείας του ζώου σας. Μην τον αμελείτε..

Πηγές:MyCat,προσωπική πείρα

Σάββατο 22 Μαρτίου 2008

Μπαλού:πέταξε μαζί της

Είναι μερικές μέρες που όλα μας φταίνε. Μερικές μέρες που δε μας καταλαβαίνει κανείς. Που όλα μας φαίνονται βουνό, και δεν υπάρχει τίποτα να μας «ανεβάσει». Λοιπόν, μόλις βρέθηκε η λύση. Σας παρουσιάζουμε το Μπαλονάκι (χαϊδευτικό:Μπαλού)

Το Μπαλονάκι μας ήρθε για να σας δείξει πως καμιά άσχημη εμπειρία δε μπορεί να σας χαλάσει το κέφι. Πρόκειται για μια συσκευή γουργουρίσματος που όμοιά της δεν έχετε ξαναδεί. Είναι γεμάτη κέφι και ενέργεια. Τις δύσκολες μέρες, θα αγκαλιάζετε ένα πλασματάκι που στα μάτια του καθρεφτίζονται πολλές μαυρίλες από το κακό παρελθόν, αλλά τις διαλύει στα σμαραγδένια πράσινα ματάκια του.

Έχει περάσει τέσσερα χρόνια στον ανθρώπινο κόσμο μας, ψάχνοντας κάποιον εκλεκτό να του χαρίσει την αισιοδοξία και την νεραϊδένια αγάπη της. Αν τη γνωρίσετε, είναι σίγουρο ότι θα απογειωθεί κλέβοντας την καρδιά σας. Τι περιμένετε; Πιάστε το Μπαλονάκι από την ουρίτσα για να πετάξετε μαζί του…

Πληροφορίες πτήσης: 6947302696 , staytrue@in.gr

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2008

Αριγκάτο:Δεν έχω δει ποτέ το φως του ήλιου...


Ο Αριγκατο ειναι ενα πανεμορφο και σπανιο γατι, φέρει τα « δυσεύρετα» πλεον χρωματα του cream-Lynx –tortie μιας προσμιξης που πολυ εκτροφεις γατιων θα ζηλευαν, εχει ομως και μια ασχημη ιστορια να τον βαραινει, μια ιστορια που τον εκανε να φοβαται ακομη και τη σκια του και για την ακριβεια ακομη και τις αχτιδες του ηλιου....
Γεννηθηκε στην αιχμαλωσια και τον περιορισμο, μεσα σε ενα κοντεινερ σκοτεινο ,χωρις επαρκη αερισμο και με απολυτως καμια ελευθερια κινησεων.Ο μικρος Αριγκατο με τα υπολοιπα 4 αδερφακια του ζει και αναπτυσεται κατω απο καταστασεις που κανενας ζωντανος οργανισμος δεν θα ¨αντεχε¨ , τρεφεται ελαχιστα , μενει ακινητος για μερες και οταν περπαταει σερνεται κατω λογω της στενοτητας του κοντεινερ , κλαιει για μερες και νυχτες, παντα κλαει κι εκληπαρει, το κοντεινερ ομως ειναι καλα μονωμενο και κανεις δεν τον ακουει ...
Ετσι το κακομοιρο γατακι κλαιει πλεον «βουβά».
Κι ομως , τα χρονια περασαν το κακο και η αδυναμια του ανθρωπινου παραγοντα εκαναν τον κυκλο τους, και ηρθε η μερα για τον Αριγκατο και τα 5 μαζι με τη μητερα του γατακια να δουν το φως του ηλιου ,
μια μερα που περιμεναν ολη τους τη ζωη.Ο ηλιος ειναι λαμπερος σχεδον τους καιει τα ματια , καποια γατια αντεξαν και τον αντιμετώπισαν και προσπαθησαν να ενταχθουν στο κοινονικο συνολο και σε μια ζωη που εμεις ονομαζουμε ‘φυσιολογικη ζωη¨.
ΟΑριγκατο φιλοξενειται σε σπιτι , αυτη τη στιγμη η οραση του ειναι στο 100% ομως ακομη κλεινει τα ματακια του οταν το φως του ηλιου ειναι εντονο, είναι ακομη φοβισμενος και καθεται σε ενα ψηλο ραφι ολημερα κοιταζοντας αχορταγα τον κοσμο απο το παραθυρο,τα βραδια οταν ολοι κοιμηθουν κανει μικρες βολτιτσες για να ξεπιαστει ...
Προσπαθουμε μερα με τη μερα να τον κανουμε να καταλαβει οτι δεν πρεπει πια να φοβαται, και εχουμε δρομο μπροστα μας .
Ειναι 1,5 ετων , υγιεστατος , εμβολιασμενος με τα νεα εμβολια 4ης γεννιας και στειρωμενος .
Διδεται για υιοθεσια μονο σε γατομαμα με καλο ζεν.
Αποκλειονται εκτροφεις ειναι ηδη στειρωμενος .(το τονιζω γιατι ηδη εχουν παρει τηλεφωνο 4 ατομα απο εκτροφειο)
Αποκλειονται οι γατομπαμπαδες γιατι το γατακι εχει αναγκη απο θηλυκο στοιχειο διπλα του και αυτο το γατι ναι θελουμε να το «κακομαθουμε» μιας που εχει στερηθει απειρα πραγματα στη ζωη του!
Ps σχετικα με το ονομα...
Αρχικα ηθελα να τον πω ποσειδωνα γιατι κατι τετοιο μου εβγαζε, μετα ομως σκεφτηκα οτι ο ποσειδωνας συνδεεται με τη θαλασσα και τον βυθο αρα κατ'επεκταση με το σκοταδι, βλεποντας τον καθε μερα λοιπον στοιχειωμενο στο ραφακι του ηταν σα να μου ελεγε «γεια σου καλημερα» ετσι λοιπον σκεφτηκα το αριγκάτο που ειναι το γεια σου στα ιαπωνικα.!
Εαν ενδιαφερεται καποια για τον Αριγκάτο ας επικοινωνησει στο
6947302695 staytrue@in.gr

Τρίτη 18 Μαρτίου 2008

Καλυψούλα

Έλεγα να μην αρχίσω με αγγελία,αλλά αυτή με σκλάβωσε και δε μπορούσα να κάνω αλλιώς:

H Βασίλισσα του Σαββά


Περιμένει τον αρχοντα της ( η την αρχόντισσα της)
να την υιοθετήσει για να του-της προσφέρει την βασιλική γατίσια καρδιά της...



Οχι η Queen Elisabeth δεν ειμεθα εμεις...αλλη είναι..
δεν ευθυνόμεθα δια οποιαδήποτε ομοιότης...τς τς τς...



Στον "οντα" της κανει ραχάτι, τρωει λουκουμακι ( λεμε τωρα )
διπλα στο λουλουδάκι και περιμένει....
(Τι μεγάαααλη γατα ε??? ...Ειναι θεμα φωτογραφικης .. γωνίας )

Η Βασίλισσα ειναι "τοιμασμένη" απο τις καμαριέρες και διαθέσιμη για ακροάσεις....
Θα σας δεχτει με επιεικεια και ολίγον ξαπλωμενη γιατι εφαγε ολιγον αστακουδακι και της ηρθε καπως... δεν μας παρεξηγειτε ε???


Η Καλυψούλα η αλλιώς "Βασίλισσα του Σαββά"
δίδεται προς υιοθεσίαν, διαθέτει βασιλικον ταμπεραμέντο,
τρυφερή καρδια σαν μαρουλάκιον, βελούδινην απαλήν γουνα
...όσοι πιστοί προσέλθετε...



Βασιλικόν Τηλέφωνον
Δια ακροάσεις Μελλοντος Γατογονιού:
6979780445


Μετα τιμής
Μαντάμ Σουσού Καντακουζηνού
( πλάκα κανω εχει κατι το βασιλικο παντως...ε?)

Ειμαι μια γκρίζα γατούλα και με λενε Καλυψούλα.
Τι κι αν ειμαι μεγαλούλα, θελω κι εγω μια μανούλα.
Ειμαι φίνα και τσαχπίνα θέλω χάδια και φιλιά, τη δικιά σου αγκαλιά.
Ειμαι γατα χορταστικιά γι'αυτο πρόσεχε καλα δεν χρειάζονται άλλα γατιά.
Να σαι σίγουρη πολύ, οτι θα σε προσέχω πάρα πολύ και θα σου γλύφω μ'ευγνωμοσύνη το μαλλί.
Θα σε αγαπω τρελλά και θα περνάμε μια χαρά.
Θέλεις να γίνεις η γλυκιά μου η μαμά?
Ή ο χαδιάρικος μπαμπάς?

Καλωσήρθατε!

Καλώς μας ήρθατε!
Ως γατόφιλος,αποφάσισα να δημιουργήσω ένα ιστολόγιο στο οποίο θα μοιράζομαι τις γνώσεις μου,τις εμπειρίες μου και τις ανησυχίες μου σχετικά με τις γάτες.Όσο περνάει ο καιρός,το ιστολόγιο θα ενημερώνεται και θα επεκτείνεται,γι'αυτό...standby! :@)