Πέμπτη 20 Μαρτίου 2008

Αριγκάτο:Δεν έχω δει ποτέ το φως του ήλιου...


Ο Αριγκατο ειναι ενα πανεμορφο και σπανιο γατι, φέρει τα « δυσεύρετα» πλεον χρωματα του cream-Lynx –tortie μιας προσμιξης που πολυ εκτροφεις γατιων θα ζηλευαν, εχει ομως και μια ασχημη ιστορια να τον βαραινει, μια ιστορια που τον εκανε να φοβαται ακομη και τη σκια του και για την ακριβεια ακομη και τις αχτιδες του ηλιου....
Γεννηθηκε στην αιχμαλωσια και τον περιορισμο, μεσα σε ενα κοντεινερ σκοτεινο ,χωρις επαρκη αερισμο και με απολυτως καμια ελευθερια κινησεων.Ο μικρος Αριγκατο με τα υπολοιπα 4 αδερφακια του ζει και αναπτυσεται κατω απο καταστασεις που κανενας ζωντανος οργανισμος δεν θα ¨αντεχε¨ , τρεφεται ελαχιστα , μενει ακινητος για μερες και οταν περπαταει σερνεται κατω λογω της στενοτητας του κοντεινερ , κλαιει για μερες και νυχτες, παντα κλαει κι εκληπαρει, το κοντεινερ ομως ειναι καλα μονωμενο και κανεις δεν τον ακουει ...
Ετσι το κακομοιρο γατακι κλαιει πλεον «βουβά».
Κι ομως , τα χρονια περασαν το κακο και η αδυναμια του ανθρωπινου παραγοντα εκαναν τον κυκλο τους, και ηρθε η μερα για τον Αριγκατο και τα 5 μαζι με τη μητερα του γατακια να δουν το φως του ηλιου ,
μια μερα που περιμεναν ολη τους τη ζωη.Ο ηλιος ειναι λαμπερος σχεδον τους καιει τα ματια , καποια γατια αντεξαν και τον αντιμετώπισαν και προσπαθησαν να ενταχθουν στο κοινονικο συνολο και σε μια ζωη που εμεις ονομαζουμε ‘φυσιολογικη ζωη¨.
ΟΑριγκατο φιλοξενειται σε σπιτι , αυτη τη στιγμη η οραση του ειναι στο 100% ομως ακομη κλεινει τα ματακια του οταν το φως του ηλιου ειναι εντονο, είναι ακομη φοβισμενος και καθεται σε ενα ψηλο ραφι ολημερα κοιταζοντας αχορταγα τον κοσμο απο το παραθυρο,τα βραδια οταν ολοι κοιμηθουν κανει μικρες βολτιτσες για να ξεπιαστει ...
Προσπαθουμε μερα με τη μερα να τον κανουμε να καταλαβει οτι δεν πρεπει πια να φοβαται, και εχουμε δρομο μπροστα μας .
Ειναι 1,5 ετων , υγιεστατος , εμβολιασμενος με τα νεα εμβολια 4ης γεννιας και στειρωμενος .
Διδεται για υιοθεσια μονο σε γατομαμα με καλο ζεν.
Αποκλειονται εκτροφεις ειναι ηδη στειρωμενος .(το τονιζω γιατι ηδη εχουν παρει τηλεφωνο 4 ατομα απο εκτροφειο)
Αποκλειονται οι γατομπαμπαδες γιατι το γατακι εχει αναγκη απο θηλυκο στοιχειο διπλα του και αυτο το γατι ναι θελουμε να το «κακομαθουμε» μιας που εχει στερηθει απειρα πραγματα στη ζωη του!
Ps σχετικα με το ονομα...
Αρχικα ηθελα να τον πω ποσειδωνα γιατι κατι τετοιο μου εβγαζε, μετα ομως σκεφτηκα οτι ο ποσειδωνας συνδεεται με τη θαλασσα και τον βυθο αρα κατ'επεκταση με το σκοταδι, βλεποντας τον καθε μερα λοιπον στοιχειωμενο στο ραφακι του ηταν σα να μου ελεγε «γεια σου καλημερα» ετσι λοιπον σκεφτηκα το αριγκάτο που ειναι το γεια σου στα ιαπωνικα.!
Εαν ενδιαφερεται καποια για τον Αριγκάτο ας επικοινωνησει στο
6947302695 staytrue@in.gr

12 σχόλια:

Donnaliza είπε...

Ειναι αργα για να σου τηλεφωνησω,
περασμενα μεσανυχτα δηλαδη
Τον θελω εγω τον Αριγκατο.
Πες μου τι ωρες μπορω να ενοχλησω στον αριθμο τηλεφωνου που δινεις να επικοινωνησω μαζι σου.

Καλη μερα να εχεις.

Δοννα λιζα

moukelis είπε...

Καλή σου μέρα!
Εγώ απλά προωθώ την αγγελία,μπορείς να τηλεφωνήσεις αύριο το πρωί στον αριθμό που παρέχεται.Θα σου απαντήσει μια κοπέλα από το myCat,είναι ένα σάιτ που βοηθά γατάκια.
Θα είναι πολύ καλό να τον πάρεις,αν έχεις το χρόνο και την υπομονή να ασχοληθείς μαζί του.Είναι πραγματικά περίπτωση,δεν καταλαβαίνω πως οι άνθρωποι γινόμαστε πιο κτήνη κι από τα ζώα...
Περιμένω νέα του γατούλη!Σ'ευχαριστώ για το ενδιαφέρον!

Donnaliza είπε...

ok σε ευχαριστω!

Θα σε ενημερωσω για την εξελιξη.

Saigon & Baygon Inc. είπε...

Γλυκιά μου ψυχή, τι υπέροχος γάτος είσαι εσύ...
Αν δεν είχαμε ήδη τον Snape, δε θα άντεχα να μην πάρω τον Αριγκάτο στο σπίτι. Χαίρομαι πολύ που ενδιαφέρθηκε αμέσως η DonnaLiza! Ανυπομονώ να μάθω νεότερα για την τύχη του γατούλη.

Saigon

Donnaliza είπε...

Mολις μιλησα με την Κατερινα την κοπελα που εχει τον Αριγκατο, την Δευτερα θα συναντηθουμε να γνωρισω τον κουκλο και να συνενοηθουμε για τα παραπερα.

Τον ερωτευθηκα τον Αριγκατο!

moukelis είπε...

Αχ τι καλά...Μου έφτιαξες τη μέρα!Μακάρι να είναι κεραυνοβόλος έρωτας και να τα βρείτε!Νομίζω ότι είσαι έτοιμη γατομαμά.Μπράβο σου για την πρωτοβουλία,ελπίζω κοντά σου να δει το φως που τόσα χρόνια του έλειπε! :@)

Donnaliza είπε...

Ελπιζω Μουκελακι να με εμπιστευθει και αυτος και η τωρινη κυρα του και ειναι σιγουρο οτι θα κανουμε πολυ καλη παρεουλα τα δυο μας.Το υποσχομαι!

Mustafa Şenalp είπε...

çok güzel bir site.

moukelis είπε...

Teşekkür ederim Mustafa!

Donnaliza είπε...

O Aριγκατο εδω και μιση ωριτσα περιπου ειναι μελος της οικογενειας μας.
Ειναι πολυ φοβισμενος ακομα.
Μολις εφυγε η Κατερινα και μειναμε μονοι χωθηκε κατω απο ενα τραπεζακι του σαλονιου, μετα τον πηρα αγκαλια για οσο εκεινος ηθελε και τελος βρηκε θεση για την ωρα στο κατω ραφι της βιβλιοθηκης των γιων μου.
Ελπιζω πως σιγα σιγα τις επομενες μερες θα χαλαρωσει και θα ξεθαρεψει .

moukelis είπε...

Μπράβο!Πολλά μπράβο!Ελπίζω σύντομα να ξεθαρρέψει και να καταλάβει το καλό που του κάνατε,τον σώσατε!
Περιμένω φωτογραφίες οικογενειακής γατοαγάπης,θα κάνω ειδικό κομμάτι στο μπλογκ με φωτογραφίες!
Και πάλι μπράβο,να σας ζήσει ο κούλος!

Donnaliza είπε...

Ευχαριστω Μουκελακι μου , ευχαριστω διπλα γιατι χαρη σε σενα τον γνωρισα.

Η πρωτη φωτο του στο σπιτι μας ειναι ηδη στο blog μου.